European Union Government of Romania Government of Bulgaria Cross border cooperation "Danube Terraces" Professional Association of Wine and Viticulture Ostrov
Cross Border Oenology and Viticulture CentreDanube Terraces

Our services

  • 1Cross-border business promotion and development
  • 2Technical services for viticulture businesses
  • 3Training services
  • 4Information and documentation
more services »

E-Bulletin:
Centrul Transfrontalier de Oenologie și Viticultură Terasele Dunării, servicii şi demarare lucrări

Demarăm prin această infomare seria e-bulletinelor, pentru a vă aduce la cunoştiinţă date referitoare la proiectul derulat de Asociaţia Profesională Vitivinicolă “Terasele Dunării” Ostrov, alături de partenerii săi români şi bulgari, „Centrul Transfrontalier de Oenologie și Viticultură «Terasele Dunării»”, cod MIS-ETC 600, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013. Proiectul are ca obiectivdezvoltarea economică a regiunii de graniță Ostrov-Silistra, prin sprijinirea sectorului de viti-vinicultură. Centrul Transfrontalier de Oenologie și Viticultură ”Terasele Dunării” va sigura servicii precum: asistență și informare, promovare și dezvoltare transfrontalieră a afacerilor; instruire și calificare profesională; analize ale solului, agrochimice și microbiologice în laboratoarele dotate la standarde internationale; secretariat, acces la calculatoare conectate la internet, traduceri și corespondență, bibliotecă și mediatecă, în Ostrov şi Silistra.

Parteneri în proiect sunt Asociația Profesională Vitivinicolă “Terasele Dunării” Ostrov, Asociația Viticultorilor și a Producătorilor de Vin Silistra, Stațiunea Experimentală pentru Cais și Agricultură Silistra, Universitatea „Ovidius” Constanța, Facultatea de Științe ale Naturii și Stiințe Agricole şi Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Împreună, participă activ la implementarea proiectului, contribuind la stimularea şi promovarea relaţiilor transfrontaliere între comunităţile de afaceri implicate în oenologie şi viticultură din zonele de graniţă din România şi Bulgaria.

Dorim să vă anunţăm că în luna august 2014 a fost semnat contractul de lucrări pentru construcția Centrului Transfrontalier de Oenologie și Viticultură « Terasele Dunării » și se va demara investiţia la sediul clădirii centrului din Strada Regiei, numărul 1, Ostrov, judeţul Constanţa.

 Proiectul are o durată de implementare de 18 luni, iulie 2013 – ianuarie 2015, şi un buget total de 1.491.552,71 euro. Pentru mai multe informații vă invităm să accesaţi website-ul www.oenologycentre.com sau ne puteţi scrie la adresa de e-mail teraseledunarii@domeniileostrov.ro.

Documents

e-Bulletin no. 1 158.61 KB 12.10.2014